Skip to main content

Bireysel Emeklilik

2025 Yılında Bireysel Emeklilikte Maksimum Devlet Katkısı Nasıl Alınır?

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), hem gelecek için tasarruf yapmayı teşvik eden hem de devlet desteği ile öne çıkan bir yatırım…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik para piyasası yatırım fonu türleri nelerdir?

Bireysel emeklilik sistemindeki emeklilik yatırım fonları türlerinden biri de para piyasası fonlarıdır. Diğerleri gelir amaçlı fonlar ve büyüme amaçlı fonlardı.…

Devamını Okuyun

BES devlet katkısı nasıl değerlendirilir? Katkı fonunun içeriği nedir?

Bireysel emeklilik sisteminde (BES), bizlerin yatırdığı katkı paylarının değerlendirileceği fonu ya da fonları kendimiz belirlerken, BES devlet katkısının değerlendirildiği fonu…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik büyüme amaçlı yatırım fonu türleri nelerdir?

Bireysel emeklilik sistemindeki emeklilik yatırım fonları türlerinin en başında gelir amaçlı fonlar ile büyüme amaçlı fonlar gelmektedir. Gelir amaçlı fonları…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik gelir amaçlı yatırım fonu türleri nelerdir?

Bireysel emeklilik sistemindeki emeklilik yatırım fonları türlerinin en başında “gelir amaçlı fonlar” gelmektedir. Bu fonlar; yatırım yapılacak varlıkların, bunlardan elde…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik yatırım fonu türleri nelerdir?

Bireysel emeklilik sisteminde birikim yapıyoruz ve birikimimizi emeklilik fonlarından en az birinde değerlendiriyoruz ama bireysel emeklilik fonlarının türlerine ve içeriklerine…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik birikimine haciz gelebilir mi?

Bireysel emeklilikte birikimimize borçlarımız nedeniyle haciz gelebilir. Ama tamamı haciz edilemez. Ayrıca aldığımız devlet katkısı ve getirileri de haczedilemez. Peki…

Devamını Okuyun

12 maddede bireysel emeklilikte emekli olmaya hak kazanma ve birikimi alma

Bireysel emeklilikte emekli olmaya hak kazanmak ve birikimin ödenmesi için gereken şartlar aşağıda özetlenmiştir. Temel şart; sistemde 10 yıl kalmak…

Devamını Okuyun

5 maddede bireysel emeklilikte yönetim gideri kesintisi

Bireysel emeklilikte Yönetim Gider Kesintisi ile ilgili bilinmesi gereken her şey aşağıda özetlenmiştir. Her katılımcının sisteme girdikten itibaren sabit giderleri…

Devamını Okuyun

12 maddede bireysel emeklilikte giriş ücreti ya da giriş aidatı

Bireysel emeklilik yaptıran ya da yaptırmayı düşünen herkesin detaylarını tam bilmediği ve bazen niye ödüyorum ki dediği Giriş Ücreti (Giriş…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik birikimini başka şirkete aktarım

Diyelim ki, bireysel emeklilik yaptığınız şirketin fon getirilerinden memnun değilsiniz veya başka bir emeklilik şirketinden bir BES satışçısı (aracısı) arkadaş…

Devamını Okuyun

Bireysel emeklilik (BES) cayma hakkı nedir?

Bireysel emeklilik yaptırdınız ve kısa zaman geçtikten sonra karar değiştirdiniz ve BES’inizi iptal ettirmek istediniz. Bu durumda neler yapabilirsiniz? BES…

Devamını Okuyun

BES fonlarından elde edilen getirileri artırmanın yolları

Bireysel Emeklilik ya da kısa adıyla BES son dönemlerde giderek daha da popüler hale geldi. Daha çok insan BES yaptırmaya…

Devamını Okuyun

14 Maddede Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı

Son dönemde ülkemizde en popüler finansal konulardan biri Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) oldu. Özellikle yatırdığımız tutara %25 oranında devlet katkısı…

Devamını Okuyun

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) Nedir?

Bireysel emeklilik sistemi geleceğimizi garanti altına almak için birikim yapmanın en güvenli yollarından biridir. “Damlaya damlaya göl olur” atasözünün en güzel…

Devamını Okuyun

Bireysel Emeklilik Sisteminde Giriş Aidatı (Ücreti) Nedir?

Bireysel emeklilik yaptırdığımızda, emeklilik şirketleri bizden bir de giriş aidatı alırlar. Bu giriş aidatı; peşin, bir başka emeklilik şirketine aktarım…

Devamını Okuyun

Bireysel Emeklilik Sisteminde Devlet Katkısı Hakediş Şartları Nedir?

Bireysel emeklilik yaptırdığımızda ödediğimiz katkı payının %25’i kadarını da devlet BES hesabımıza yatırıyor. Biz bireysel emeklilik sistemine ödeme yaptığımız sürece…

Devamını Okuyun